Rear Extension in Dorridge, Solihull

This rear extension project Balsall Common was to make the existing rear reception room larger so the rear wall was removed to allow the new extension and existing space to flow together.

The roof on this particular project included the use of cranked steel beams to create a hipped roof flowing into a flat roof allowing the introduction of a plateau roof light to fill the room and existing space with lots of natural light and create a wow aspect.

Aluminium bi folds were installed to allow access to a large area of existing decking and view to the garden and allow access for entertaining. Five slit windows were installed to allow further light into the new space and create a really stunning design feature with a centrally placed feature fireplace.

New flooring throughout and designer radiators were installed to colour match with the new aluminium bi-fold doors.

y a parapet wall, installation of a 4 metre by 2 metre aluminium roof lantern and the roof surface finished in high performance fibreglass coating.

Internal alterations included removal of the ground floor rear wall to allow full use of the new space, formation of the utility room and study.

  • Project 4 01
  • Project 4 02
Google Rating
4.8
Based on 19 reviews
Facebook Rating
5.0
Based on 19 reviews

If you’d like to discuss creating your dream home, then please get in touch.

Email us at hello@useyourspace.co.uk or request a callback from one of our team.

Local experts in Extensions, Loft Conversions and Garage Conversions. Contact Us for a quote or enquiry.

Contact Us